četrtek, 19. april 2012

OGLED JURJEVE DOMAČIJE


Jurjeva domačija je ena najzanimivejših kulturnih znamenitosti v občini Trebnje iz sredine 18. stoletja, je kulturno etnološki spomenik lokalnega pomena. Obsega pritlično, delno zidano in delno leseno stanovanjsko hišo, s črno kuhinjo, hišo, kamro in štibelcem, vsi ti prostori pa imajo tudi dobro ohranjeno notranjo opremo. Ohranjeni so tudi svinjaki, kašča, vodnjak ter pod.

Peto leto kot upravljalka domačije vodim po domačiji različne vrste obiskovalcev (različne starostne in interesne skupine), kateri so nad domačijo in predstavitvijo načina življenja v preteklosti navdušeni. Zategadelj vabim tudi Vas, da pri organizaciji izleta, tematskih dni in ostalih aktivnosti obiščete tudi Jurjevo domačijo na Občinah.

Poleg ogleda Jurjeve domačije lahko po predhodnem dogovoru z Vami organiziramo tudi druge aktivnosti (delavnice - izdelovanje ljudskih glasbil, izdelovanje iz ličkanja, izdelovanje otroških iegr in igrač, pletenje...).

Seveda je potrebno vsak obisk skupine predhodno najaviti vsaj en teden pred obiskom, in sicer preko telefona 041 / 890 909 ali e pošte alenka.lamovsek@gmail.com.

Alenka